VIVAS congres voor sociale huurders

18 april 2023 door Alexandre Giele

Op zaterdag 3 juni vindt het congres voor sociale huurders plaats in Antwerpen. Dit jaar werd gekozen voor het thema ‘jongeren in de sociale huur’.  

Iedereen heeft recht op menswaardig wonen. Ook de allerjongsten in onze samenleving, de tieners en de jongvolwassenen hebben het recht op een aangepaste woning van goede kwaliteit, in een behoorlijke woonomgeving, tegen een betaalbare prijs met woonzekerheid. Toch is dit voor velen niet de realiteit. De woning en de buurt waarin kinderen en jongeren opgroeien, spelen nochtans een belangrijke rol in hun leven. Kan sociale huisvesting iets voor hen betekenen?

Onderwerpen die op het congres voor sociale huurders zeker aan bod zullen komen zijn onder meer het samenleven in de wijk, het inrichten van de publieke ruimte, zorg voor jongeren, … VIVAS gaat hierover in gesprek met verschillende organisaties, leert projecten kennen waarin extra aandacht gaat naar jongeren en luistert naar getuigenissen van de jongeren zelf.

Het volledige programma en alle informatie vind je in de folder, op de website (www.vivas.be) en op de facebook pagina (netwerk sociale huurders).

VIVAS hoopt opnieuw zo veel mogelijk sociale huurders te verwelkomen. Aarzel dus niet en schrijf je in voor 10 mei. Natuurlijk ben je vrij om andere sociale huurders uit uw buurt ook op de hoogte te brengen van het congres en ze mee te brengen.

Neem zeker contact op met de sociale dienst van Ijzer & Zee indien je geïnteresseerd bent om hier naar toe te gaan. Wij kijken dan om huurders die willen gaan, samen te brengen.